MISJA I CELE

Głęboko wierzymy w dobro i potencjał jaki ma w sobie każdy człowiek. Jako Fundacja chcemy inicjować działania które będą stwarzać ludziom możliwość i sposobność rozwoju kompetencji osobistych i społecznych oraz stwarzać przestrzeń do większego zaangażowania w działania na rzecz innych osób i społeczności lokalnej.

Obszarami w których działa nasza Fundacja są:

Edukacja pozaformalna w tym przeciwdziałanie patologiom społecznym

Budowanie kapitału społecznego i społeczeństwa obywatelskiego poprzez rozwój kompetencji i umiejętności osobistych i społecznych.

Działalność kulturalna i inicjowanie powstawania środowisk kulturotwórczych

Naszą misją jest aktywizowanie i edukowanie dzieci ,młodzieży oraz dorosłych w tym seniorów oraz wzmacnianie ich zaangażowania w życie społeczności lokalnej.

Misję tą realizujemy w oparciu o przekonanie, że każdy człowiek posiada potencjał do bycia dobrym i dla siebie samego i dla innych ludzi.

Wierzymy że jeśli czegoś naprawdę bardzo się chce i mocno się w to wierzy to wszystko jest możliwe !!!

Wystarczy realizować swoje plany i marzenia !!!

I wtedy wszystko jest możliwe i wszystko DA RADĘ!!!!