NASZ ZESPÓŁ

zespół

Agata Szmytka

Prezes Fundacji,trener, praktyk dramy

W latach 2010-2014 prezes nieformalnej grupy Polish Invadarts zrzeszającej polskich artystów-amatorów działającej na terenie UK. W tym czasie zainicjowała i zorganizowała w ramach działania z tą grupą kilkanaście  wydarzeń artystycznych (m.in. wystawę „Fabrykę Pozytywnych Emocji” w Leeds, Kołobrzegu i Nysie ) oraz  3 Finały WOŚP w Leeds (UK).

Inicjatorka i organizatorka wielu działań ze społecznością lokalną zarówno w Leeds gdzie mieszkała kilka lat, oraz w Nysie-gdzie obecnie mieszka.

Ukończyła Szkołę Trenerów Meritum w Katowicach oraz Szkołę Dramy Stosowanej I Stopnia organizowanej przez Stowarzyszenie Praktyków Dramy „STOP-KLATKA” w Warszawie. Obecnie studentka Pedagogiki resocjalizacyjnej z prewencją patologii społecznych.

W roku 2014 uczestniczyła w Akademii Animacji Antydyskryminacyjnej organizowanej przez Stowarzyszenie Praktyków Dramy Stop-Klatka i Fundację Klamra, podczas której ukończyła szkolenie z wykorzystania metod dramy stosowanej w działaniach antydyskryminacyjnych.

Wzięła też  udział w IV Międzynarodowej Konferencji dotyczącej Dramy Stosowanej. W ramach tej konferencji wzięła udział w warsztatach „Moc dramy w profilaktyce-aby konflikt nie przerodził się w przemoc” i ” Teatr Forum w profilaktyce cyberprzemocy” .

Absolwentka III edycji Szkoły Liderów Polonijnych w Wielkiej Brytanii w ramach programu Liderzy PAFW

Agnieszka Juszczyk

Wiceprezes Fundacji, Praktyk Dramy

Tworzy spektakle teatralne oraz autorskie warsztaty dla dzieci i młodzieży .

W 2009 roku ukończyła studia wyższe w Anglii i otrzymała dyplom BA Degree w Contemporary Performance Practice. Jest absolwentką Kursu Dramy Stosowanej oraz Szkoły Dramy Stosowanej I-go stopnia, organizowanych przez Stowarzyszenie Praktyków Dramy Stop-Klatka. Absolwentka Akademii Animacji Antydyskryminacyjnej (grupa dramowa) organizowanej przez fundację Klamra i Stowarzyszenie Stop-Klatka.

Inicjatorka wielu działań lokalnych w Nysie.