logotyplwt

Lato w teatrze jest programem Instytutu Teatralnego im. Zbigniewa Raszewskiego realizowanym ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, którego najważniejszym elementem jest konkurs grantowy adresowany do teatrów, samorządowych instytucji kultury oraz organizacji pozarządowych – ośrodków, które w okresie letnich wakacji szkolnych chciałyby zorganizować warsztaty teatralne dla dzieci i młodzieży, zakończone pokazem spektaklu.

Wiodącą ideą programu jest przybliżenie dzieciom i młodzieży teatru, jako kreatywnego i kształtującego środka wyrazu oraz formy sztuki dostępnej dla wszystkich. Uczestnicy projektów Lata w teatrze,  doświadczają pracy na scenie i poznają teatr od kulis, a realizatorzy projektów w twórczy sposób edukują i pokazują młodzieży teatr jako wielowymiarowy i nowoczesny sposób na otwarte poruszanie ważnych dla młodego pokolenia tematów.

Więcej informacji na stronach: www.latowteatrze.pl, https://www.facebook.com/instytutteatralnyhttp://www.instytut-teatralny.pl.

1.it_logo_na plakaty

W dniach 17-30 lipca 2017 roku Fundacja Da Radę w ramach programu Lato w Teatrze realizuje projekt Laboratorium Koła, skierowany do młodzieży w wieku od 12 do 16 roku życia.

ulotka back ulotka front

Chcesz wiedzieć więcej? śledź nas na facebooku: facebook.com/fundcjadarade