ZGŁOŚ SIĘ JUŻ DZIŚ!!!

Zapraszamy młodzież  z Gminy Nysa, w wieku 10-17 lat, do wzięcia udziału w warsztatach Lato w teatrze – WYDŹWIĘKI. Tegoroczna edycja będzie poświęcona muzyce i dźwiękom, które nas otaczają. Jeżeli lubisz jedno z wielu: dobrze się bawić, słuchać, tańczyć, śpiewać, pisać, grać, malować, tworzyć, poznawać nowych ludzi

ZAPRASZAMY!!!

Obiecujemy, że będzie to niezapomniana zabawa i przygoda!
Warsztaty odbędą się w dniach 15-28 lipca 2019, w Nysie, od poniedziałku do soboty, w godz. 9:00-14:30
  • udział w zajęciach jest bezpłatny (warsztaty, opieka pedagogów, trenerów, zajęcia z artystami, materiały i inne)
  • 12 dni twórczych, wesołych i odkrywczych zajęć oraz spotkań
  • praca z artystami
  • udział w tworzeniu spektaklu, pokaz finałowy.
  • jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś,  wypełnij ankietę do 23.06.2019r.   kliknij TUTAJ ( ilość miejsc ograniczona!!! )
  • Do 30.06.2018r. opublikujemy listę osób zakwalifikowanych do udziału w warsztatach

Film zrealizowany w czasie Lata w teatrze realizowanym przez Fundację Da Rade w 2018r :

LATO W TEATRZE to program Instytutu Teatralnego im. Zbigniewa Raszewskiego w Warszawie, realizowany ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Jego celem jest popularyzowanie pedagogiki teatralnej. Program składa się z konkursu grantowego na realizację dwutygodniowych warsztatów artystycznych dla dzieci i młodzieży, szkoleń z zakresu pedagogiki teatru oraz artystyczno-edukacyjnych projektów objazdowych w namiocie cyrkowym.

W aktualnej 12. edycji programu dofinansowanie otrzymało 41 ośrodków z całej Polski – 18 organizacji pozarządowych i 23 samorządowe instytucje kultury. Instytucje, które w poprzednich latach co najmniej trzykrotnie organizowały Lato w teatrze, mają za zadanie zrealizować projekt wspólnie z organizacją partnerską, która dotychczas nie brała udziału w programie. Ten moduł został nazwany Lato w teatrze +, a dofinansowanie przyznano 4 ośrodkom.

W tegorocznej edycji programu weźmie udział ponad 1200 uczestników. Autorskie warsztaty przygotowywane przez pedagogów i artystów są dla dzieci i młodzieży szansą na poznanie i samodzielne wykorzystanie teatralnego języka, a przede wszystkim na twórcze wyrażenie siebie i zabawę teatrem.

Więcej informacji na temat programu na:

www.latowteatrze.pl

www.facebook.com/programLatowteatrze